Οι επτά «θηλιές» της Amazon - Ανταμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι επτά «θηλιές» της Amazon - Ανταμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες
Η Amazon βάζει «φρένο» στην κατασκευή μίας νέας αποθήκης, μετά την εμφάνισης ακραίων περιστατικών ρατσιστικών επιθέσεων.

Την παύση των εργασιών για την κατασκευή της νέας της αποθήκης ανακοίνωσε η Amazon, στα πλαίσια της έρευνας που έχει ξεκινήσει για τα 7 σχοινιά - θηλιές που βρέθηκαν σε εργοτάξιο της τον τελευταίο μήνα.

Τα ακραία περιστατικά ρατσιστικής «επίθεσης» έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στην ίδια την εταιρεία, όσο και στην τοπική αστυνομία του Κονέκτικατ, ενώ βάζουν «φρένο» στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Amazon στην περιοχή.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η Amazon αναφέρει πως προσφέρει 100.000 δολάρια ανταμοιβή σε όποιον διαθέτει πληροφορίες για τις θηλιές που άρχισαν να... εμφανίζονται για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου.

Το σχοινί με τη θηλιά στις ΗΠΑ είναι συνώνυμο σχεδόν με τις κρεμάλες για τον θάνατο και τον βασανισμό - κυρίως - μαύρων πολιτών, ένα φαινόμενο που είχε έντονη παρουσία στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20οθ αιώνα, στα πλαίσια ρατσιστικών επιθέσεων.

«Το μίσος, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας και σίγουρα δεν είναι ανεκτά από την Amazon» αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η τοπική αστυνομία η πρώτη θηλιά βρέθηκε στις 27 Απριλίου και σε διάστημα ενός μήνα εντοπίστηκαν ακόμα 6 σχοινιά σε θηλιά, με το πιο πρόσφατο αυτή την εβδομάδα. Η Amazon αρχικά είχε εξαγγείλει ανταμοιβή 50.000 δολαρίων, όμως ελλείψη πληροφοριών ανέβασε το ποσό αυτό στις 100.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider