Η είσοδος Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή) στα «κόκκινα δάνεια» με το «βλέμμα» στον τουρισμό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η είσοδος Στέγγου (Τεχνική Ολυμπιακή) στα «κόκκινα δάνεια» με το «βλέμμα» στον τουρισμό
Εξαγοράζει έναντι 450.000 ευρώ το 50% της ιρλανδικής Mount Street Hellas, εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Όταν προ ολίγων μηνών η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου, άφηνε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης του γκρουπ εξετάζει την δραστηριοποίηση στον τομέα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων (αλλά και σε ναυτιλία, τουρισμό, ακίνητα κ.α.), οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια… αναφορά και όχι για κάτι ουσιαστικό.

Ωστόσο, η οικογένεια Στέγγου δεν το είπε απλά… για να το πει. Η Τεχνική Ολυμπιακή ενημέρωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης (με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο) ότι προχωρά σε εξαγορά εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ειδικότερα, εξαγοράζει, υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών (δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος) έναντι 450.000 ευρώ το 50% της ιρλανδικής Mount Street Hellas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει των αρχικών εκτιμήσεων και πληροφοριών, η βασική στόχευση του ομίλου Στέγγου με την είσοδό του στην αγορά των loan servicers είναι να αγοράσει ακίνητα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια κυρίως στον τουριστικό τομέα, δηλαδή ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Αλλωστε, ο όμιλος σε σχετικά πρόσφατες ενημερώσεις τους προς το ΧΑ είχε αναφερθεί στην πρόθεσή του να «επιστρέψει» στον τουριστικό τομέα (έχει πουλήσει το Πόρτο Καρράς στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη) και προφανώς θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει και μέσω των «κόκκινων» δανείων που έχουν ως εγγύηση ξενοδοχειακά ακίνητα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε στην ανακοίνωση:

«Η εταιρεία με την επωνυμία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εν Κύπρω εδρεύουσα εγγονή αυτής με την επωνυμία PFC PREMIER FINANCE CORPORATION LTD (θυγατρική κατά 100% της εταιρείας Τ.Ο INTERNATIONAL HOLDING LTD) συμφώνησε να εξαγοράσει το 50% της Ιρλανδικής εταιρείας MOUNT STREET HELLAS HOLDCO LIMITED από την Ιρλανδική εταιρεία MOUNT STREET HELLAS INVESTMENTS LIMITED.

Στην υπό εξαγορά εταιρεία ανήκουν κατά 100% οι ακόλουθες εταιρείες:

MOUNT STREET HELLAS ADVISORY LIMITED, μια Ιρλανδική εταιρεία εγκατεστημένη ως υποκατάστημα στην Ελλάδα και

MOUNT STREET HELLAS S.A.M.R.L.C, μία Ελληνική μονοπρόσωπη ανώνυμος εταιρεία αδειοδοτημένη για την διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (loan servicer).

Το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε σε €450.000 υπό την αίρεση του νομικού και οικονομικού ελέγχου. Η όλη εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών (Τράπεζα της Ελλάδος). Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider