Apple: Έρχονται επενδύσεις ύψους 430 δισ. δολαρίων τα επόμενα 5 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Έρχονται επενδύσεις ύψους 430 δισ. δολαρίων τα επόμενα 5 χρόνια
Επενδύσεις ύψους 430 δισ. δολαρίων, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ανακοίνωσε η Apple για τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ.

Την επέκταση των επενδύσεων της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η Apple με τα σχέδια της να περιλαμβάνουν νέα εργοστάσια, νέες τεχνολογίες και νέες προσλήψεις συνολικού προϋπολογισμού 430 δισ. δολάρια σε διάστημα 5ετίας.

Όπως ενημέρωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, οι αμερικανικές επενδύσεις των τελευταίων τριών ετών ξεπέρασε σημαντικά τον προϋπολογισμό του 2018, ξεπερνώντας το πλάνο της πενταετίας, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50%, ενισχύοντας την καινοτομία στις αμερικανικές πολιτείες.

«Αυτή είναι μία στιγμή ανάκαμψης και ανοικοδόμησης και η Apple μένει πιστή στη δέσμευση της για στήριξη της καινοτομίας στις ΗΠΑ και την ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου» δηλώνει σχετικά ο CEO της Apple, Tim Cook, προσθέτοντας «δημιουργούμε εργασίες σε σημαντικούς τομείς - από το 5G μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη - επενδύοντας στη νέα γενιά καινοτόμων επενδύσεων, στοχεύοντας σε ένα πιο πράσινο και πιο ισότιμο μέλλον».

Σήμερα, η Apple υποστηρίζει περισσότερες από 2,7 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα μέσω άμεσων προσλήψεων, ενώ είναι μία από τις εταιρείες που πληρώνει τους περισσότερους φόρους στο αμερικανικό κράτος, έχοντας καταβάλει σχεδόν 54 δισ. δολάρια σε κρατικούς εταιρικούς φόρους εσόδων σε διάστημα πενταετίας.

Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει άμεσες αγορές από προμηθευτές με έδρα στις ΗΠΑ, επενδύσεις σε data centers και άλλα έξοδα εντός της χώρας, όπως πληθώρα παραγωγών της Apple TV+ σε 20 Πολιτείες και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας για τη στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα iPad Pro, ο iMac με Apple M1 και τα πολυαναμενόμενα AirTags που μας παρουσίασε η Apple

Η Apple θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες της Tesla για να αποθηκεύει ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider