Επιχειρήσεις | Τράπεζες
26-04-2021 | 12:14

Attica Bank: Συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ESIF ERDF Greece GF

Newsroom
Μοιράσου το
Attica Bank: Συμμετοχή στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ESIF ERDF Greece GF
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Attica Bank σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) συμμετέχει στο  Πρόγραμμα ESIF ERDF Greece GF  για την παροχή εγγυημένων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία  2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020). 

Το πρόγραμμα ESIF ERDF Greece GF έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην επιχειρηματική ανάκαμψη και την αντιστάθμιση των επιβλαβών οικονομικών επιπτώσεων που έχει η πανδημία COVID-19 στις ΜΜΕ της χώρας, οι οποίες θα μπορούν να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα επιτόκια και τις μειωμένες εξασφαλίσεις ανάλογα με το επενδυτικό τους σχέδιο ή τις ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης. 

Με τη συμμετοχή της Attica Bank στο Πρόγραμμα ESIF ERDF Greece GF σηματοδοτείται η έναρξη μιας στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Στόχος της Τράπεζας μέσω του νέου αυτού Προγράμματος είναι η παροχή νέων χρηματοδοτήσεων ύψους έως 70 εκ. ευρώ.

Ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Τραπεζικής, Μιχάλης Ορφανάκος δήλωσε τα εξής:

«Η Attica Bank εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων συμμετέχει στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας ESIF ERDF παρέχοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας ένα επιπλέον εργαλείο ρευστότητας στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν. Μέσω της νέας αυτής συνεργασίας, αφενός υλοποιούμε τη στρατηγική επιλογή της Τράπεζας για ενίσχυση των ΜΜΕ επιχειρήσεων, αφετέρου συνδράμουμε στην ευρύτερη προσπάθεια των ελληνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών φορέων να υποστηρίξουν την επιχειρηματική ανάπτυξη της επόμενης μέρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμμετοχή της Attica Bank στο πρόγραμμα Εγγυήσεων EaSI

Attica Bank: Τιτλοποιήσεις NPLs συνολικού ύψους 712 εκατ. ευρώ

Attica Bank: Αύξηση καταθέσεων στο α’ εξάμηνο - Στο 13,05% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

MUST READ

Attica Bank: Αύξηση καταθέσεων στο α’ εξάμηνο - Στο 13,05% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας