Ελλάδα
19-04-2021 | 18:43

Για τους υδρογονάνθρακες μίλησε ο CEO της ΕΔΕΥ στους αυριανούς επιστήμονες

Newsroom
Μοιράσου το
Για τους υδρογονάνθρακες μίλησε ο CEO της ΕΔΕΥ στους αυριανούς επιστήμονες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, κ. Αριστοφάνης Στεφάτος έδωσε διαδικτυακή διάλεξη στους φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον» του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Το θέμα της διάλεξης ήταν η έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα κατά την πράσινη μετάβαση και σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στεφάτος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του φυσικού αερίου στην εποχή της πράσινης μετάβασης στις νέες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και το πως αυτές συνδυάζονται με το φυσικό αέριο και στις πηγές ενέργειας και τις συνολικές επιπτώσεις τους στην υγεία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την οικονομία. Κλείνοντας επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η τεχνογνωσία στο χώρο των υδρογονανθράκων από νέους επιστήμονες στην Ελλάδα.

Η διάλεξη αποτέλεσε αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ των αυριανών επιστημόνων και της ΕΔΕΥ, κάτι που αποτυπώθηκε και στις ερωτήσεις των φοιτητών, οι οποίοι παρακολούθησαν τη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και όπως χαρακτηριστικά τόνισαν κατά τη συζήτηση που ακολούθησε η χρήση των υδρογονανθράκων θα φέρει τεράστια οφέλη τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.