Citi Ελλάδας: Τέσσερις εβδομάδες άδειας πατρότητας με αποδοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi Ελλάδας: Τέσσερις εβδομάδες άδειας πατρότητας με αποδοχές
Από 1η Μαρτίου 2021, η Citi Ελλάδας ενισχύει σημαντικά την παροχή γονικής άδειας, προσφέροντας τέσσερις εβδομάδες άδειας πατρότητας με αποδοχές για τη γέννηση ή και απόκτηση νέων τέκνων.

Από 1η Μαρτίου 2021, η Citi Ελλάδας ενισχύει σημαντικά την παροχή γονικής άδειας, προσφέροντας τέσσερις εβδομάδες άδειας πατρότητας με αποδοχές για τη γέννηση ή και απόκτηση νέων τέκνων, υπερβαίνοντας κατά πολύ την θεσμοθετημένη άδεια πατρότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα, παράλληλα, η Citi υποστηρίζει κάθε τρόπο με τον οποίο επιλέγουν οι εργαζόμενοί της να δημιουργήσουν την οικογένειά τους, παρέχοντας τέσσερις εβδομάδες γονικής άδειας με αποδοχές για τους θετούς και ανάδοχους γονείς, ως πρόσθετη άδεια σε σχέση με την προβλεπόμενη νομοθεσία. Η ενίσχυση της πολιτικής της γονικής άδειας συμπληρώνει την υπάρχουσα πολιτική της Τράπεζας κατά την οποία η μητέρα λαμβάνει ήδη 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας με αποδοχές.

Πρόκειται για μια νέα πολιτική γονικής άδειας, που απευθύνεται σε όλο το προσωπικό, τόσο στη μητέρα όσο και στον πατέρα εργαζόμενο. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της Citi να εδραιώσει μια κουλτούρα διαφορετικότητας, ίσων ευκαιριών και εξέλιξης για το προσωπικό της.

Η νέα πολιτική ενισχύει περαιτέρω το υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας που προσφέρει η Citi Ελλάδας σε όλους τους γονείς, καθώς έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες παροχές για άδεια θηλασμού και φροντίδας τέκνου, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, γονική άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης και εξειδικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη φροντίδα των παιδιών και τις οικογενειακές σχέσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Τσαλίκης, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Citi Ελλάδας & Διευθυντής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού Δυτικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, «Στη Citi υποστηρίζουμε τους εργαζομένους μας σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Προωθούμε ενεργά την ισότητα των δύο φύλων, δημιουργώντας ισότιμους όρους ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή. Η ενίσχυση της πολιτικής γονικής άδειας υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης για όλους τους εργαζομένους μας με όποιον τρόπο επιλέγουν αυτοί να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Η πρωτοβουλία αυτή της Citi θα βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο νέο μέλος της οικογένειάς τους και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Το προσωπικό μας υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τις αλλαγές αυτές, στέλνοντας εξαιρετικά θετικά μηνύματα ένα μήνα περίπου από την ημερομηνία ισχύος της νέας πολιτικής για την εταιρία μας στην Ελλάδα».

Η νέα πολιτική γονικής άδειας αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της Citi, καθώς η υιοθέτηση μιας κουλτούρας διαφορετικότητας και συμπερίληψης συνιστά βασικό παράγοντα της δέσμευσής της να στηρίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με συνέπεια εδώ και χρόνια, η Τράπεζα υιοθετεί πολιτικές ίσων ευκαιριών, εξέλιξης και ανάπτυξης για όλους τους εργαζομένους. Με 200.000 εργαζομένους σε σχεδόν 100 χώρες, οι άνθρωποι της Citi αντικατοπτρίζουν το τεράστιο φάσμα πολιτισμών και διαφορετικών προσεγγίσεων, ενώ το εύρος των εμπειριών και των προοπτικών που προσφέρει ο κάθε ένας και κάθε μία υποστηρίζει με επιτυχία τη συνεχή εξέλιξη της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.