ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 μεγάλες εταιρείες δεν πλήρωσαν φόρους το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 μεγάλες εταιρείες δεν πλήρωσαν φόρους το 2020
Περισσότερες από 50 μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως η Nike και η FedEx δεν πλήρωσαν φόρους το 2020.

Εκμεταλλευόμενες τις μειώσεις στους φόρους που καθιέρωσε η κυβέρνηση Τραμπ και τα «παραθυράκια» του φορολογικού κώδικα στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 55 εισηγμένες εταιρείες απέφυγαν να καταβάλλουν ομοσπονδιακό φόρο το 2020, αν και εμφάνισαν συνολικά κέρδη 40,5 δισ. δολαρίων, προ φόρων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φορολογίας και Οικονομικής Πολιτικής (ITEP), μεγάλες εταιρείες του δείκτη S&P 500 και της λίστας Fortune 500 όπως οι Nike, Salesforce, FedEx και Archer Daniels Midland, αξιοποίησαν το νόμο περί Μείωσης της Φορολογίας και Δημιουργίας Θέσεων Εργασίας της κυβέρνησης Τραμπ και απαλάχθηκαν από τους ομοσπονδιακούς φόρους.

Οπως αναφέρει το Forbes, αν αυτές οι 55 εταιρείες είχαν καταβάλλει τον φόρο 21% επί των κερδών τους για το 2020, θα πλήρωναν συνολικά 8,5 δισ. δολάρια σε φόρους. Αντίθετα, κατέληξαν με φοροαπαλλαγές ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, από αυτές τις 55 εταιρείες, σύμφωνα με τα ευρήματα του ITEP, οι 26 εταιρείες δεν έχουν πληρώσει ομοσπονδιακούς φόρους εταιρικού εισοδήματος τα τελευταία τρία χρόνια παρότι τα συνολικά κέρδη για την ίδια περίοδο αγγίζουν τα 77 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider