Σύμπραξη ΕΛΙΝΟΙΛ - Blue Grid για τα πρώτα σημεία ανεφοδιασμού οχημάτων με LNG στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύμπραξη ΕΛΙΝΟΙΛ - Blue Grid για τα πρώτα σημεία ανεφοδιασμού οχημάτων με LNG στην Ελλάδα
Την ίδρυση της νέας εταιρείας «BlueFuel» ανακοίνωσε η ΕΛΙΝΟΙΛ, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ενεργειακή της εξέλιξη, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Blue Grid.

Την ίδρυση της νέας εταιρείας «BlueFuel» ανακοίνωσε η ΕΛΙΝΟΙΛ, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την ενεργειακή της εξέλιξη, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Blue Grid, την ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στην αγορά του Downstream LNG στη ΝΑ Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αυτή που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημείων ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα προσφέρει το πλέον ανταγωνιστικό και «πράσινο» καύσιμο κίνησης στους Έλληνες οδηγούς και θα καταλάβει στρατηγικό μέρος αυτής της ραγδαία διεθνώς αναπτυσσόμενης αγοράς. Η συμμετοχή της κάθε εταιρείας στη νέα εταιρεία ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

Μέσω του κοινού αυτού εγχειρήματος, η «BlueFuel» θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η «BlueFuel» θα επικεντρωθεί κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση βαρέων οχημάτων, κυρίως σε κομβικά σημεία της εγχώριας αγοράς.

Με βάση τα σχέδια και τις σημερινές συνθήκες, εκτιμάται ότι η «BlueFuel» θα είναι σε θέση να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με LNG εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους, οι σταθμοί ανεφοδιασμού της «BlueFuel» μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν» θα προσφέρουν στους πελάτες τους πανελλήνια κάλυψη σε LNG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider