Επιχειρήσεις
25-02-2021 | 15:34

ΑΒΑΞ - Alstom VS Mytilineos - Ξανθάκης ΑΤΕ για σιδηροδρομικό έργο 56,7 εκατ. ευρώ

ΑΒΑΞ - Alstom VS Mytilineos - Ξανθάκης ΑΤΕ για σιδηροδρομικό έργο 56,7 εκατ. ευρώ

Δύο κοινοπραξίες φέρονται να διεκδίκησαν το σιδηροδρομικό έργο Θεσσαλονίκης - Ειδομένη, ύψους 45,75 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ (με ΦΠΑ στα 56,7 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από πλευράς ομίλων που παρακολούθησαν τη διαδικασία, προσφορά σήμερα (ήταν καταληκτική ημερομηνία) φέρονται να κατέθεσαν οι κοινοπραξίες ΑΒΑΞ - Alstom και Μυτιληναίος - Ξανθάκης ΑΤΕ. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες τελικά δεν έδωσαν το παρών στον διαγωνισμό ονόματα όπως οι ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.λπ.

Ως ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών έχει οριστεί η 3η Μαρτίου.

Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση Σύγχρονου Συστήματος Σηματοδότησης καθώς και ETCS – Level 1 στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Ειδομένη και Αντικατάσταση 37 αλλαγών τροχιάς για τις ανάγκες της σηματοδότησης», δηλαδή η εγκατάσταση σηματοδότησης στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Ειδομένη. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 72 μήνες (5 χρόνια), εκ των οποίων οι 24 μήνες αφορούν την περίοδο κατασκευής.

Θεωρείται σημαντικό έργο γιατί με την ολοκλήρωσή του ανοίγει ο δρόμος και για την επανέναρξη διεθνών επιβατικών δρομολογίων με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.