«Ζωντάνεψε» η αγορά – Αισιοδοξία από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ζωντάνεψε» η αγορά – Αισιοδοξία από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα της πρεμιέρας, η κίνηση στα καταστήματα και τους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της χώρας παρέμεινε αυξημένη και τη δεύτερη μέρα ενώ και σήμερα, Τετάρτη, από νωρίς το πρωί οι πρώτες ουρές σχηματίστηκαν έξω από μεγάλες αλυσίδες ενδυμάτων.

Οι έμποροι εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την εικόνα των πρώτων ημερών και την προσέλευση των καταναλωτών ευελπιστώντας ότι καταφέρουν να περισώσουν περίπου το μισό του περσινού τζίρου των εκπτώσεων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης τα στοιχεία από 13 περιφερειακές αγορές της Αττικής δείχνουν ότι η κίνηση σε όλες τις περιοχές ήταν ικανοποιητική και οι καταναλωτές έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες βγήκαν να κάνουν τις αγορές τους σε προϊόντα τα οποία το προηγούμενο διάστημα τους «έλειψαν» εκμεταλλευόμενοι και τις μεγάλες εκπτώσεις στις οποίες προχωρούν οι έμποροι.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, ότι οι περισσότερες αγορές έγιναν σε κλάδους στους οποίους ο τζίρος είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση όσο τα καταστήματα ήταν κλειστά, δηλαδή ένδυση, υπόδηση, αθλητικά είδη, δερμάτινα και κοσμήματα. Πρόκειται δηλαδή για προϊόντα τα οποία οι καταναλωτές ήθελαν να τα δοκιμάσουν προτού τα αγοράσουν. Αυξημένη ήταν σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη και η κίνηση και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων επαναλαμβάνουν τη σημασία οι υγειονομικοί κανόνες να συνεχίσουν να τηρούνται ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν τα ξανά τα καταστήματά τους, ενδεχόμενο το οποίο χαρακτηρίζουν καταστροφικό. Παράλληλα ο εμπορικός κόσμος προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, μετά τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ διοργανώνει σήμερα διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τη σημασία της ψηφιακής μετάβασης των μικρών επιχειρήσεων του λιανεμπορίου.

«Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας της αγοράς την οποία που διανύουμε είναι μεταβατική» τονίζει στο insider.gr o Βασίλης Κορκίδης. Άλλωστε οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου και το συνολικό «ταμείο» για τους εμπόρους που στοχεύουν σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ θα γίνει στο τέλος.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι ήταν οι κερδισμένοι της πρώτης μέρας στο λιανεμπόριο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider