Χωρίς click away τα καταστήματα, παραμένουν κλειστά κομμωτήρια - βιβλιοπωλεία τη Δευτέρα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς click away τα καταστήματα, παραμένουν κλειστά κομμωτήρια - βιβλιοπωλεία τη Δευτέρα

Παρατείνονται και την επόμενη εβδομάδα τα αυστηρά μέτρα για το λιανεμπόριο, η αναστολή της εφαρμογής click away στα καταστήματα και το κλείσιμο κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων που είχαν ανοίξει την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα και από την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και γνωρίζει πως υπάρχει ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, ωστόσο εξήγησε ότι το lockdown έχει συμβάλει στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αν και η αναστολή της μεθόδου click away και το κλείσιμο βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων είχε ανακοινωθεί πως θα ισχύσει για μία εβδομάδα, αρκετά μέλη της επιτροπής εμφανίζονταν όλες τις προηγούμενες μέρες ανήσυχα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας δεδομένου ότι αυτές τις μέρες καταγράφεται στα κρούσματα και η κινητικότητα που υπήρξε τις γιορτές. Η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό ώστε οι ειδικοί να δώσουν το «πράσινο» φως για να επιτραπεί την ίδια ημέρα, άλλη μία δραστηριότητα η οποία θα συμβάλλει στην αύξηση της κινητικότητας των πολιτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider