Ομολογιακό δάνειο για την Εβροφάρμα ΑΒΕΕ και την Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομολογιακό δάνειο για την Εβροφάρμα ΑΒΕΕ και την Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 2.850.000 ευρώ προχώρησε η βιομηχανία γάλακτος Εβροφάρμα ΑΒΕΕ, βάσει της απόφασης της 30/11/2020 του ΔΣ, το οποίο καλύφθηκε από την Εθνική Τράπεζα.

Το εν λόγω δάνειο είναι 5ετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσεις και πραγματοποιείται με την εγγύηση που παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο και με την συνεισφορά του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΠανΕΚ).

Σημειώνεται ότι το δάνειο σκοπό έχει την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαια κίνησης, που προκύπτουν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Ομολογιακό δάνειο και για την Κλουκίνας- Λάππας

Η εταιρεία Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για τη σύναψη κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, βάσει των διατάξεων του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει, ύψους μέχρι 11.062.000 ευρώ, με διαχειριστή πληρωμών και ομολογιούχο δανειστή την ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η διάρκεια του δανείου είναι οκταετής με περίοδο χάριτος ενός έτους και επιτόκιο 2,4% πλέον euribor τριμήνου και αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας προς την ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider