Ελλάδα
04-12-2020 | 18:55

Ενισχύει τη θέση του στη Lamda Development και το Ελληνικό o Σπύρος Λάτσης

Μοιράσου το
Ενισχύει τη θέση του στη Lamda Development και το Ελληνικό o Σπύρος Λάτσης

Σε αγορά 1.362.164 κοινών ονομαστικών μετοχών της Lamda Development με μέση τιμή 6,45 ευρώ και συνολική αξία 8.785.957,80 ευρώ προχώρησε η Consolidated Lamda Holdings.

Τα ανωτέρω έγιναν γνωστά με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την Consolidated Lamda Holdings να αυξάνει επί της ουσίας τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

H κίνηση αυτή σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης της Consolidated Lamda Holdings, συμφερόντων Σπύρου Λάτση, στο έργο αστικής ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ελληνικό από τη Lamda Development.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, οι πρόδρομες εργασίες κατεδάφισης υφισταμένων κτισμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020, ολοκληρώθηκαν και σύντομα ξεκινά και η περίφραξη της έκτασης. Τα έργα αξιοποίησης και διαμόρφωσης του επενδυτικού σχεδίου ξεκινούν την άνοιξη και θα αφορούν μεταξύ άλλων σε πολλά έργα υποδομών, αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου.

Θα έχει προηγηθεί στο πρώτο δίμηνο του έτους η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ από το Δημόσιο, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου το έργο αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, ενώ επισήμανε επίσης ότι στα αμέσως επόμενα 4 με 5 χρόνια η υλοποίηση του έργου θα ρίξει στην οικονομία κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.