Τι συμβαίνει με την SEE Gaming – Οι καταγγελίες των ομολογιούχων και η απάντηση του κ. Αλέξανδρου Φουρλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συμβαίνει με την SEE Gaming – Οι καταγγελίες των ομολογιούχων και η απάντηση του κ. Αλέξανδρου Φουρλή
Η καταγγελία του ομολόγου, τα χρήματα που λείπουν από το ταμείο και τα σχέδια για μετατροπή σε εταιρεία holding

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του ομολόγου της εταιρείας South East Europe Gaming (SEE Gaming), συμφερόντων του κ. Αλέξανδρου Φουρλή, μετά και την απόφαση της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης για την καταγγελία του ομολόγου των 2,5 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει η εταιρεία, μετά και τη μη πληρωμή του κουπονιού του Ιουλίου.

Πλέον, οι ομολογιούχοι της SEE Gaming είναι διατεθειμένοι να στραφούν και απέναντι στον ίδιο τον κ. Αλέξανδρο Φουρλή, καθώς αναφέρουν πως έχει και προσωπικές εγγυήσεις στην αποπληρωμή του Κοινού Ομολογιακού Δανείου. Καταγγέλλουν επιπλέον ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας –χωρίς να λάβει τη συναίνεσή του- άλλαξε τη χρήση των χρημάτων της και αντί για πρακτορεία Play ΟΠΑΠ – τα οποία σήμερα δεν λειτουργούν- επέλεξε να επενδύσει σε άλλες δραστηριότητες.

Επιπλέον, οι ομολογιούχοι καταγγέλλουν πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πήρε το ποσό των 1,47 από το ταμείο, μια κίνηση που χαρακτηρίζεται επίσημα ως «χρηματική διευκόλυνση» με τα χρήματα να καταλήγουν σε προσωπικούς του λογαριασμούς, ενώ υπολογίζουν το συνολικό «άνοιγμα» στα 2,5-3 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά ο CEO της εταιρείας

Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής, όπως δήλωσε και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, τονίζει ότι η SEE Gaming θα μετατραπεί σε εταιρεία Holding, στην οποία θα ενταχθούν όλες οι δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μαζική εστίαση, δηλαδή κατά καταστήματα Mon Kulur αλλά και η εταιρεία Smart Surf η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του mobile marketing. O κ. Φουρλής διατείνεται πως η μέχρι πρότινος δραστηριότητα της εταιρείας, δηλαδή τα καταστήματα Play δεν είναι κερδοφόρα και η επιπλέον επένδυση μόνο ζημιές θα μπορούσε να φέρει για την εταιρεία.

Τι συνέβη κατά τη Γενική Συνέλευση

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αναφέρει το insider.gr, την καταγγελία του ομολογιακού δανείου της εταιρείας South East Europe Gaming αποφάσισε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 25 Αυγούστου, καθώς επιτεύχθηκε η απαραίτητη απαρτία άνω του 70%.

Συγκεκριμένα, το 76% συνολικά των ομολογιούχων αποφάσισε παμψηφεί να καταγγείλει το ομολογιακό δάνειο, το οποίο είναι πλέον πλήρως απαιτητό. Σημειώνεται ότι η SEE Gaming λειτουργούσε 11 καταστήματα Play Opap –τα οποία σήμερα είναι κλειστά- και έχει εκδώσει Κοινό Ομολογιακό Δάνειο μη μετατρέψιμο σε μετοχές ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών με δικαίωμα παράτασης διάρκειας 12 μηνών και ημερομηνία έκδοσης 10/07/2018 και επιτόκιο 6,00% ετησίως.

Τα ομόλογα της εταιρείας διαπραγματεύονται στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (ΝΕΑ) του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου, εντούτοις μέχρι και την καταγγελία του ομολόγου δεν έχει πληρωθεί το κουπόνι για την περίοδο 9/1/2020 έως 17/7/20.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, ήδη από την πρώτη Γενική Συνέλευση των ομολογιούχων της εταιρείας στις 10 Αυγούστου, μέρος αυτών εξετάζει το ενδεχόμενο καταγγελίας του ομολογιακού δανείου καθώς, πέρα από την μη πληρωμή του τελευταίου κουπονιού η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2019.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με ημερομηνία 15/7/2020 η SEE Gaming απέδιδε τη μη πληρωμή σε τεχνικούς λόγους, αναφέροντας ότι η πληρωμή θα γίνει έως την Παρασκευή 17/7, κάτι βέβαια που ουδέποτε έγινε. Αντίστοιχα, στη συνέλευση της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της SEE Gaming είχε δηλώσει πως το κουπόνι θα πληρωνόταν μέχρι τη σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση, το οποίο επίσης δεν έχει συμβεί.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση για την SEE Gaming – Τι συμβαίνει με το ομόλογο της εταιρείας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider