Κατήγγειλαν οι ομολογιούχοι τα χρέη της SEE Gaming

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατήγγειλαν οι ομολογιούχοι τα χρέη της SEE Gaming
Θα στραφούν και προσωπικά κατά του Αλέξανδρου Φουρλή.

Την καταγγελία του ομολογιακού δανείου της εταιρείας South East Europe Gaming αποφάσισε η χθεσινή επαναληπτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, καθώς επιτεύχθηκε η απαραίτητη απαρτία άνω του 70%.

Συγκεκριμένα, το 76% συνολικά των ομολογιούχων αποφάσισε παμψηφεί να καταγγείλει το ομολογιακό δάνειο, το οποίο είναι πλέον πλήρως απαιτητό. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα οι ομολογιούχοι θα αναζητήσουν αποζημίωση και από τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του κ. Αλέξανδρου Φουρλή, με δεδομένο ότι προβλέπεται και προσωπική εγγύηση για την αποπληρωμή του.

Επιπλέον, τμήμα των ομολογιούχων ενδέχεται να στραφεί δικαστικά και προσωπικά εναντίον του κ. Φουρλή, καθώς υποστηρίζει πως έχει «σηκώσει» από το ταμείο το ποσό των περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η SEE Gaming λειτουργούσε 11 καταστήματα Play Opap –τα οποία σήμερα είναι κλειστά- και έχει εκδώσει Κοινό Ομολογιακό Δάνειο μη μετατρέψιμο σε μετοχές ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών με δικαίωμα παράτασης διάρκειας 12 μηνών και ημερομηνία έκδοσης 10/07/2018 και επιτόκιο 6,00% ετησίως.

Τα ομόλογα της εταιρείας διαπραγματεύονται στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (ΝΕΑ) του Χρηματιστήριου Αξιών Κύπρου, εντούτοις μέχρι και τη χθεσινή επαναληπτική Γενική Συνέλευση δεν έχει πληρωθεί το κουπόνι του ομολόγου για την περίοδο 9/1/2020 έως 17/7/20.

Όπως είχε γράψει το insider.gr, ήδη από την πρώτη Γενική Συνέλευση των ομολογιούχων της εταιρείας στις 10 Αυγούστου, μέρος αυτών εξετάζει το ενδεχόμενο καταγγελίας του ομολογιακού δανείου καθώς, πέρα από την μη πληρωμή του τελευταίου κουπονιού η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2019.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με ημερομηνία 15/7/2020 η SEE Gaming απέδιδε τη μη πληρωμή σε τεχνικούς λόγους, αναφέροντας ότι η πληρωμή θα γίνει έως την Παρασκευή 17/7, κάτι βέβαια που ουδέποτε έγινε. Αντίστοιχα, στη συνέλευση της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της SEE Gaming είχε δηλώσει πως το κουπόνι θα πληρωνόταν μέχρι τη σημερινή επαναληπτική γενική συνέλευση, το οποίο επίσης δεν έχει συμβεί.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η διοίκηση της SEE ενημέρωσε τους ομολογιούχους πως σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα από τα 11 καταστήματα-πρακτορεία που λειτουργούσαν στις 30/6/2019 και πως δρομολογεί την εκπόνηση ενός νέου business plan, προκειμένου η εταιρεία να κινηθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Από την πλευρά τους, οι ομολογιούχοι, πέραν των παραπάνω, ζητούν ενημέρωση για το αν ο πρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος Φουρλής είχε επιστρέψει στη SEE Gaming ποσό ύψους 1,47 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή είχε λάβει από την εταιρεία και θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση για την SEE Gaming – Τι συμβαίνει με το ομόλογο της εταιρείας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider