Γιατί οι επιχειρηματίες «χτυπούν την πόρτα» του Ιβάν Σαββίδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι επιχειρηματίες «χτυπούν την πόρτα» του Ιβάν Σαββίδη
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι άλλαξε μετά την απόκτηση του Πόρτο Καρράς

«Ουρά» -έστω και εξ’ αποστάσεως- κάνουν όπως μαθαίνω εγχώριοι επιχειρηματίες μπροστά από τα γραφεία της Dimera Group, προκειμένου να προτείνουν μορφές συνεργασίας στον Ιβάν Σαββίδη.

Η πρόσφατη συμφωνία για την απόκτηση του Πόρτο Καρράς, αλλά και η δεδηλωμένη επιθυμία του ομογενή επιχειρηματία να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη χώρα μας, μετά την πώληση της καπνοβιομηχανίας του, έχουν «ανοίξει την όρεξη» των επιχειρηματιών.

Ανάμεσα στα πάμπολα παραδείγματα συγκαταλέγεται η περίπτωση του ξενοδοχείου Kapsis στην Κρήτη, όπου μπορεί μεν να έχει υπογραφεί MOU, το ντιλ όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει προχωρήσει.

Αντίστοιχα, όπως μαθαίνω, οι όποιες φήμες για απόκτηση ποσοστού της Ellinair είναι «στον αέρα» καθώς, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, δεν έχει γίνει καν συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως μου λένε, το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα είναι δεδομένο και πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που θα ήθελαν να αποτελέσει «Λευκό Ιππότη» γι΄ αυτούς στην τρέχουσα συγκυρία. Έτσι, ακόμη και η φήμη ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον ομογενή επιχειρηματία μπορεί να βελτιώσει τη θέση τους στην αγορά, όσο και απέναντι στις τράπεζες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει ακόμα ανοίξει όλα τα χαρτιά του και μέσα στους επόμενους μήνες είναι διατεθειμένος να «ρίξει ζεστό χρήμα» στην Ελλάδα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider