Στις κορυφαίες επιλογές του Wood and Company η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις κορυφαίες επιλογές του Wood and Company η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές συμπεριέλαβε τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην πρόσφατη έκθεσή του για τα πιθανά σενάρια οικονομικής ανάκαμψης που θα ακολουθήσουν την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού ο διεθνής οίκος Wood and Company.

Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών με τιμή-στόχο τα 9,20 ευρώ και σύσταση αγοράς, καθώς εκτιμά ότι τα περιθώρια για εκτροχιασμό του ελληνικού σχεδίου απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη στροφή στις ΑΠΕ είναι ελάχιστα και ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου δεν θα είναι μακροπρόθεσμα διατηρήσιμες.

Δίνει δε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW από την «RF Energy Α.Ε.». Σε αυτή τη φάση προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να υπερβαίνει τα 400 MW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider