Γιατί ο Καραμανλής ψάχνει μια «γρήγορη νίκη»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Καραμανλής ψάχνει μια «γρήγορη νίκη»
Ο “Insider” αποκαλύπτει το μεγάλο στοίχημα του Υπουργείου Υποδομών.

Τρόπους για να δείξουν μια γρήγορη νίκη στο κομμάτι των δημόσιων έργων αναζητούν όπως μαθαίνω στο υπουργείο Υποδομών.

Όπως μου εξηγούν, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ανέτρεψε πλήρως τους σχεδιασμούς της προηγούμενης ηγεσίας, διαφωνώντας σε πολλά από αυτά που προγραμμάτιζε ο προκάτοχός του, Χρήστος Σπίρτζης.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν οι ξεχωριστές εργολαβίες για το Πάτρα – Πύργος, ενώ θα ξεκινούσε από την αρχή η διαδικασία για τον ΒΟΑΚ. Μάλιστα χθες ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι την κατασκευή του Πάτρα - Πύργος θα το αναλάβει η Ολυμπία Οδός, χωρίς όμως να έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το οποίο σημαίνει ότι το όλο σχέδιο είναι «στον αέρα».

Αν προσθέσουμε και τις διάφορες δικαστικές προσφυγές που παγώνουν τους διαγωνισμούς που τρέχουν τότε μιλάμε για πλήρη πάγο στα μεγάλα δημόσια έργα, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη. Και αυτό μόνο καλό δεν θα είναι κατά την πρώτη αξιολόγηση που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση.

Το βλέμμα στην Κρήτη

Αναζητείται λοιπόν μια γρήγορη νίκη. Και αυτό απ’ ό,τι μου λένε θα έρθει από την Κρήτη. Πηγές μου αναφέρουν ότι σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς προγραμματίζεται ειδική σύσκεψη για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider