«Βγήκαν μαχαίρια» για το Πάτρα-Πύργος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγήκαν μαχαίρια» για το Πάτρα-Πύργος
O "Insider" αποκαλύπτει γιατή σκλήρυνε η κόντρα ανάμεσα στη Μηχανική της οικογένειας Εμφιετζόγλου και τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή

Διαστάσεις μαθαίνω ότι παίρνει η σύγκρουση υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή με την εταιρεία Μηχανική της οικογένειας Εμφιετζόγλου με αφορμή το Πάτρα – Πύργος. Ανακοινώσεις, κόντρα δηλώσεις και εκατέρωθεν διαρροές διαμορφώνουν ένα σκηνικό που η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε.

Η Μηχανική μέσω της συνεργαζόμενης GD Infrastutture έχει αναλάβει τις δύο από τις οχτώ εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος. Ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής θέλει να ακυρώσει τις εργολαβίες και να δώσει το έργο στην Ολυμπία Οδό.

H επιστολή

Μέχρι εδώ… όλα καλά άλλωστε είναι συνηθισμένο να υπάρχουν προστριβές για δημόσια έργα. Αυτό που μου λένε ότι τράβηξε το σκοινί είναι η επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προς τον κ. Καραμανλή με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και το γραφείο του προς απάντηση του όσα είχε πει ο υπουργός στη Βουλή για «Καλογρίτσες της Δεξιας». Ο κ. Εμφιετζόγλου επιτίθεται ευθέως στον κ. Καραμανλή με βαρείς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τον «άσχετο, ψεύτη, θρασύδειλο και ανίκανο».

Από τότε η πόρτα του υπουργείου Υποδομών έχει κλείσει για τα καλά για την οικογένεια Εμφιετζόγλου και τους συνεργάτες της. Μάλιστα την ίδια στιγμή που η διεθύνουσα σύμβουλος της Μηχανικής, Μελίνα Εμφιετζόγλου μιλούσε στον Τύπο για την υπόθεση του Πάτρα – Πύργου και τις πληρωμές που έχει παγώσει το υπουργείο, κυκλοφόρησαν όλως περιέργως διαρροές για κακοτεχνίες στο τμήμα της της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, το οποίο παρέδωσε η εταιρεία στην ΕΡΓΟΣΕ πριν από επτά χρόνια.

«Το σήριαλ μόλις που έχει ξεκινήσει», λένε οι πηγές μου συμπληρώνοντας πως το σίγουρο είναι ότι κάποια από τα επεισόδια θα παιχτούν στα δικαστήρια.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider