Στον αέρα η αναδιάρθρωση της Folli Follie – Με αρνητική γνώμη το πιστοποιητικό της PwC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον αέρα η αναδιάρθρωση της Folli Follie – Με αρνητική γνώμη το πιστοποιητικό της PwC
Το πιστοποιητικό θέτει ζήτημα συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας.

«Κόλαφος» αποδεικνύεται το πιστοποιητικό της PwC για τη Folli Follie, το οποίο παρουσιάσθηκε χθες, Πέμπτη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης από την Επιτροπή Ελέγχου της.

Κατά τις πληροφορίες, το πιστοποιητικό θέτει ζήτημα συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας και φέρνει στο φως νέες αμφισβητούμενες συναλλαγές της οικογένειας Κουτσολιούτσου με τη Folli Follie.

Το πιστοποιητικό συνοδεύεται από αρνητική γνώμη και από 20 παρατηρήσεις, με τον ελεγκτικό οίκο να θεωρεί πως οι εταιρικές και οι ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας δεν παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα της επιχείρησης.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θέτουν οι ελεγκτές είναι ότι η εταιρεία πλέον δεν έχει διασφαλισμένη τη συνέχιση της δραστηριότητας της, ήτοι το πιστοποιητικό ενσωματώνει παρατήρηση «going concern».

Στην ίδια βάση, αμφισβητείται το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η εταιρεία για τη λειτουργική αναδιάρθρωση της, προκειμένου να ενταχθεί στις διατάξεις του άρθρου 106 β του 35588/2007 που αναφέρεται στη συμφωνία εξυγίανσης.

Μεταξύ των παρατηρήσεων που η ελεγκτική εταιρεία αναφέρει στο πιστοποιητικό γίνεται λόγο και σε δάνεια προς θυγατρικές ύψους 41 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.

Ακόμη, δεν μπόρεσαν να επαληθευτούν συναλλαγές με συνδεδεμένα μέλη σημαντικού ύψους, δηλαδή συναλλαγές της οικογένειας Κουτσολιούτσου με τη Folli και τις θυγατρικές της.

Τέλος, σημειώνεται πως το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της Folli Follie είναι ανεπαρκές μια και δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις από το πόρισμα της δικανικής έρευνας της Alvarez & Marsal.

Δεδομένου ότι το πιστοποιητικό της PwC για τη Folli Follie αμφισβητεί στην ουσία όλους τους κωδικούς του ισολογισμού της εισηγμένης, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η συνέχιση των διαβουλεύσεων της εταιρείας με μερίδα των ομολογιούχων πιστωτών της για το σχέδιο διάσωσης της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider