Προς εξόφληση οφειλές 5,5 εκατ. ευρώ της ΕΒΖ - Σε εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς εξόφληση οφειλές 5,5 εκατ. ευρώ της ΕΒΖ - Σε εργαζόμενους και τευτλοπαραγωγούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 5 - 5,5 εκατ. ευρώ.

Οφειλές που ανέρχονται συνολικά σε 5 - 5,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων και χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς, σχεδιάζει να εξοφλήσει η Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε» από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να εξοφληθούν οφειλές που αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων και χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς, που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία για την παραγωγή του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 5 - 5,5 εκατ. ευρώ.

Η ρύθμιση, όπως αναφέρεται την αιτιολογική έκθεση εντάσσεται στο πλάισιο λήψης μέτρων για την κάλυψη του κοινωνικόυ κόστους ενόψη της διαδικασίας εξυγίανσης του εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελόυς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κατόπιν επίτευξης συμφωνίας πιστωτικών και κατάρτισης επιχειρηματικού σχεδίου, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη τα οικονομικά στοιχεία των περιφερειών στις οποίες δραστηριοποιέιται η ΕΒΖΑΕ.

Επίσης, με άλλο άρθρο της τροπολογίας παρατείνεται έως το τέλος του έτους η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider