Forbes: Αυτοί είναι οι 10 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Forbes: Αυτοί είναι οι 10 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30
Πέρασαν επίσημα το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων πριν «κλείσουν» τα 30.

Η Κάιλι Τζένερ είναι επίσημα η πιο νέα δισεκατομμυριούχος του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησε την Τρίτη το Forbes, αναφέροντας ότι η περιουσία της «γκουρού» του μακιγιάζ και αστέρα της reality τηλεόρασης πέρασε επίσημα το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων - και μάλιστα πολύ πριν φτάσει τα 30 έτη της ηλικίας της!

Βέβαια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Business Insider, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις για την επιλογή να ενταχθεί η Κάιλι Τζένερ στη λίστα των «αυτοδημιούργητων» καθώς όπως υποστηρίζουν, η συμμετοχή της στο reality show της οικογένειας της, τη βοήθησε να περάσει τον αριθμό «ορόσημο.

Δείτε εδώ τη λίστα με τους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους που απέκτησαν το πρώτο τους δισεκατομμύριο πριν την ηλικία των 30 ετών.

Η επιλογή του Forbes να εντάξει στην «γκουρού» των καλλυντικών και της reality τηλεόρασης στην συγκεκριμένη λίστα προκάλεσε αντιδράσεις, όμως η αξία της Kylie Cosmetics, της εταιρείας που η ίδια η 21χρονη δημιούργησε και διευθύνει, υπολογίζεται στα 900 εκατ. δολάρια.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ήταν ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, μια θέση που κατέλαβε σε ηλικία 23 ετών, το 2008. Και την έχασε από την Κάιλι Τζένερ.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Snapchat ήταν μόλις 25 ετών το 2015 όταν το Forbes τον ανέφερε στη λίστα του.

Ο Τζον Κόλισον ήταν δύο χρόνια νεότερος από τον αδερφό του, Πάτρικ, όταν και οι δύο έγιναν δισεκατομμυριούχοι το 2016.

Και ο Μόσκοβιτς μπήκε στην λίστα με τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους του Forbes λόγω Facebook. Το 6% των μετοχών του απέφεραν το πρώτο του δισ. σε ηλικία 26 ετών, το 2010.

Ο συνιδρυτής του Snapchat «έβγαλε» το πρώτο του δισεκατομμύριο σε ηλικία 27 ετών, το 2015.

Ο Κόλισον μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα του Forbes σε ηλικία 28 ετών, το 2016, εξαιτίας της εταιρείας Stripe, μια εταιρεία Online πληρωμών, που ίδρυσε ο ίδιος και ο αδερφός του.

Ο συνιδρυτής του Facebook έληξε τη συνεργασία του με τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ με άσχημο τρόπο, όμως είχε καταφέρει ήδη να περάσει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων το 2010, χάρις στο μερίδιο του 5% που διαθέτει στο κοινωνικό δίκτυο.

Το 2014, το Forbes αξιολογούσε την περιουσία της στα 4,5 δισ. δολάρια και έτσι η Χόλμς έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, πριν χάσει τη θέση της από τη Κάιλι Τζένερ. 

Τα 31α γενέθλια του Σέρτζεϊ Μπριν απείχαν μόλις λίγες μέρες όταν η Google εισίχθη στο χρηματιστήριο το 2004.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ελβετία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά με εγγύηση 215.000 ευρώ

23:43

Γαλλία: Το Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί στη Μασσαλία ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου»

23:29

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26/1

23:15

Δεύτερη σερί «κόκκινη» εβδομάδα στη Wall Street - Κατακρήμνιση 17% για Intel

23:02

Εκπρόσωπος ΕΕ στον ΟΗΕ: Η πολυμέρεια σήμερα δέχεται επίθεση

22:49

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί «περιορισμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος»

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2,5%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider