Τραπεζική άδεια αποκτά η Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζική άδεια αποκτά η Revolut στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η βρετανική fintech σκοπεύει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε όλη την Ευρώπη

Η Revolut μεγάλωσε και έγινε... τράπεζα θα μπορούσε να πει κανείς για τη βρετανική Fintech που έχει φέρει τα «πάνω κάτω» στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς απέκτησε τραπεζική άδεια με ισχύ από το 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στοχεύει, όμως, να επεκτείνει τη δραστηριότητά της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε όλη την Ευρώπη, με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Πολωνία, θα χρειαστεί να μεσολαβήσει διάστημα μεταξύ τριών και έξι μηνών περίπου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Μετά την εξασφάλιση της τραπεζικής μας άδειας και καθώς η πλατφόρμα δωρεάν διαπραγμάτευσης μετοχών προχωράει κανονικά και πέντε νέες διεθνείς αγορές βρίσκονται σε τελικό στάδιο, κάνουμε πράξη τη φήμη που έχουμε χτίσει ως η “Amazon του banking”. Το όραμά μας είναι απλό: μια εφαρμογή με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, απ’ όπου μπορούν να διαχειριστούν κάθε πτυχή της οικονομικής σας ζωής με τις καλύτερες τιμές και τεχνολογίες», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut Νικ Στορόνσκι.

Το τελευταίο 12μηνο, η Revolut έχει σημειώσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Κάθε ημέρα, ανοίγουν από 8.000 έως 10.000 τρεχούμενοι λογαριασμοί και πραγματοποιούνται συναλλαγές άνω των 4 δισ. δολαρίων τον μήνα σε όρους αξίας μέσω της εφαρμογής. Όσον αφορά τα έσοδα, η Revolut έχει πενταπλασιάσει τα έσοδα σε ετήσια βάση, έχοντας υπερβεί το σημείο break even από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Καταθέσεις και δάνεια

Στα σχέδια της ψηφιακής τράπεζας είναι να εμπλουτίσει τα προϊόντα της με λογαριασμούς μισθοδοσίας και άλλους αποταμιευτικούς λογαριασμούς, καθώς και να παρέχει δυνατότητα υπερανάληψης αλλά και να χορηγεί προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια, και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στις καταθέσεις, σημειώνεται ότι πλέον οι λογαριασμοί της Revolut θα προστατεύονται με την εγγύηση καταθέσεων έως το ποσό των 100.000 ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασφάλισης Καταθέσεων.

Όσον αφορά στις χορηγήσεις, η Revolut σχεδιάζει να προσφέρει πρωτότυπες διευκολύνσεις υπερανάληψης καθώς και προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια σε ανταγωνιστικές τιμές. «Το όραμά μας είναι ότι οι πελάτες μας, είτε ατομικοί είτε επιχειρηματικοί, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία και θα προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς δανειστές », σημειώνει ο Στορόνσκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider