Μητσοτάκης: Τη λύση στην ανεργία θα δώσει ο ιδιωτικός τομέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Τη λύση στην ανεργία θα δώσει ο ιδιωτικός τομέας
Μόλις πριν από λίγες ημέρες καταγράφηκε νέο ιστορικό χαμηλό κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 1%, φτάνοντας το 0,992%.

Στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησε τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εργασιακά.

«Δεν πιστεύουμε ότι τα επιδόματα αποτελούν λύση. Κοινωνική πολιτική είναι να δημιουργούμε δουλειές. Διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις και εκείνες θα φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα και ανακρίβειες στην ερώτηση που κατέθεσε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περισσότερες απολύσεις, η ανεργία δεν αυξάνεται, το ΣΕΠΕ δεν υποβαθμίστηκε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, τα ελεγκτικά κέντρα του ΕΦΚΑ, έλεγξαν 26000 περιπτώσεις έναντι 11000 του τελευταίου δικού σας εξαμήνου». Ο πρωθυπουργός, πρόκρινε την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, έναντι των προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ κατακεραύνωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αίτημά του για ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων «ορισμένου χρόνου».

«Εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους νέους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε βολέματα. Να ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος το νέο. Η κοινωνική ευημερία εξαρτάται από το αν δημιουργούνται καθημερινά πιο πολλές και καλύτερες θέσεις εργασίας. Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας. Όχι οι προσλήψεις στο δημόσιο και μάλιστα εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Οι επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται να προσλαμβάνουν ευκολότερα. Κοινωνία και οικονομία, ευημερούν όταν επιχειρήσεις ιδρύονται, αναπτύσσονται και προσλαμβάνουν ευκολότερα».

«Όταν το κράτος έκανε τον επιχειρηματία, έχασαν οι εργαζόμενοι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, λέγοντας: «Δεν υπάρχει ανάπτυξη ερήμην της αγοράς, και αυτή δεν υπάρχει χωρίς την πρόοδο του κόσμου της εργασίας. Όσες φορές το κράτος επιχείρησε να ασκήσει ρόλο επιχειρηματία, όπως στην περίπτωση της Λάρκο, που τώρα αγωνιζόμαστε για να πάψει να είναι μαύρη τρύπα, χαμένοι βγήκαν ο υγιής ανταγωνισμός και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Παράλληλα συνόψισε τις ενέργειες της κυβέρνησής του για την ανακούφιση των εργαζομένων, λέγοντας «Ο εργαζόμενος σήμερα ήδη ανακουφίζεται από τα βάρυ φόρων και εισφορών. Το αφορολόγητο παρέμεινε εκεί που ήταν και τα επιδόματα παρέμειναν. Ο συντελεστής μειώθηκε από το 22% στα 9%, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, ξεκινήσαμε να μειώνουμε ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα».

«Η διαφάνεια θα αποκαλύψει εργατοπατέρες και ψευτοαφεντικά»

Ο πρωθυπουργός, μίλησε ακόμα για τα κίνητρα που δίνονται σε «καλούς εργοδότες» αλλά και για το ψηφιακό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων. «Συνεπείς εργοδότες θα εισέρχονται στο λευκό μητρώο θα επιβραβεύονται με κίνητρα. Οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους. Στόχος μας ήταν η ενίσχυση της μόνιμης απασχόλησης. Και όχι το τυφλό, λαϊκίστικο κυνηγητό μιας αφηρημένης εργοδοσίας. Το αυστηρό πρόστιμο για αδήλωτη εργασία μπορεί να μειωθεί αν ο εργαζόμενος προσληφθεί αμέσως με σύμβαση πλήρους απασχόλησης τουλάχιστον για ένα χρόνο. Η αμοιβή για κάθε υπέρβαση του ωραρίου, αυξήθηκε 12%. Το κάνουμε για να μετατραπούν συμβάσεις σε μόνιμες».

«Ανοιχτό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και ψηφιακή ψηφοφορία στα σωματεία. Αν κάποιοι φοβούνται να το γνωρίζουν. Η διαφάνεια θα αποκαλύψει εργατοπατέρες και ψευτοαφεντικά. Το φως θα βάλει στο περιθώριο σκοτεινές μεθοδεύσεις και στρεβλώσεις».

Δείτε εδώ LIVE την έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider