Μητσοτάκης: Στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν χρήματα από ξένους επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν χρήματα από ξένους επενδυτές
«Έχουμε σταθερή κυβέρνηση, δεν θα έχουμε εκλογές, αποδώσαμε με μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κερδίσαμε τους αριστερούς και τους δεξιούς λαϊκιστές στο γήπεδό τους», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg από το Παγκόσμιο Φόρουμ του Νταβός. «Κερδίσαμε με μια κεντροδεξιά ατζέντα, φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, μείωση φόρων και συνεκτική οικονομία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην ελληνική οικονομία επιστρέφουν χρήματα από ξένους επενδυτές, με τους παρουσιαστές του Bloomberg να σχολιάζουν μάλιστα ότι αυτό που συμβαίνει με την ελληνική οικονομία είναι «θαύμα», με δεδομένα τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια. «Έχουμε σταθερή κυβέρνηση, δεν θα έχουμε εκλογές, αποδώσαμε με μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέσα σε 7-8 χρόνια οι άμεσες ξένες επενδύσεις να έχουν φτάσει τα 100 δις ευρώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα.

«Η Τουρκία είναι μια δύσκολη περίπτωση. Έχουμε πει ότι θέλουμε μια εποικοδομητική σχέση, αλλά συνολικά, η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν αρκετά επιθετική. Υπέγραψαν μια παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, το είπαν τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ. Υπάρχει ένα διαρκές καθεστώς προκλήσεων που νομίζω ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά την Τουρκία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορείς να διαχειριστείς τους πρόσφυγες χρησιμοποιώντας απελπισμένους ανθρώπους ως γεωπολιτικό εργαλείο. Η Συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει, έχει δουλέψει, πρέπει να επιμείνουμε σε αυτή και να την επικαιροποιήσουμε. και πρέπει να διαχωρίσουμε τη μετανάστευση από τα άλλα ζητήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός ως προς το μεταναστευτικό.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον σχόλιο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε κατά τη συμμετοχή του σε πάνελ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία Φρανς Τίμερμανς.

«Μου είπε κάποιος ότι είστε ο πιο πράσινος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα», ανέφερε η συντονίστρια της συζήτησης Penny Abeywardena για να την διακόψει ο Φρανς Τίμερμανς και να σημειώσει: «Εγώ το είπα...».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider