Bloomberg: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μείνει με ελάχιστες επιλογές, είτε να σταματήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, είτε να κινδυνέψει με πολιτική αυτοκτονία», γράφει το Bloomberg.

Κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα, «βλέπει» το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως, μάλιστα, τονίζει σε νέο δημοσίευμά του, εάν η Τουρκία στείλει γεωτρύπανα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ελάχιστες επιλογές.

Ελάχιστες οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδικά μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα στείλει σεισμογραφικά κοντά στο Καστελόριζο, το Bloomberg τονίζει ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μείνει με ελάχιστες επιλογές, είτε να σταματήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, είτε να κινδυνέψει με πολιτική αυτοκτονία».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται για ακόμα ένα μεταναστευτικό κύμα και ενώ ο συγκεκριμένος φόβος οδηγεί την πολιτική της αναφορικά με την Τουρκία και τη Λιβύη, η Ένωση ίσως πρέπει να επεκτείνει τη λίστα σχετικά με τις ανησυχίες της», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για να ξεκινήσουν εργασίες έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και ενδεχομένως και σε ύδατα για τα οποία η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι είναι στη δικαιοδοσία της σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας», τονίζεται επίσης.

«Για την Αθήνα, μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ξεπεράσει τα όρια και μία ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μία διπλωματική διαμαρτυρία ίσως να μην είναι αρκετά», αναφέρει το Bloomberg.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μείνει με ελάχιστες επιλογές, είτε να σταματήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα, είτε να κινδυνέψει με πολιτική αυτοκτονία. Και μετά τι; Εκείνοι που θυμούνται τι συνέβη τον Ιανουάριο του 1996 γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν γίνονται πάντα βάσει σχεδιασμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας λάθος υπολογισμός ή να υπάρξει κάποια υπέρβαση των καταστάσεων ώστε να επέλθει η καταστροφή», προειδοποιεί το πρακτορείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.