Άδωνις για δάνεια μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ: «Δεν θα μείνει καμία επιχείρηση από όσες έκαναν αίτηση, χωρίς χρήματα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άδωνις για δάνεια μέσω ΤΕΠΙΧ ΙΙ: «Δεν θα μείνει καμία επιχείρηση από όσες έκαναν αίτηση, χωρίς χρήματα»
Μέχρι σήμερα έχουν δανειοδοτηθεί μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ περίπου 13.500 επιχειρήσεις και με τα επιπλέον κονδύλια ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

Πλήρη εκταμίευση δανείων ύψους 2 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του Ιουλίου μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως εντός του Ιουλίου θα υπάρξει εκταμίευση του επιπλέον ποσού ώστε να καλυφθούν πρόσθετα δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις που πήραν έγκριση για το ΤΕΠΙΧ, αλλά στο μεταξύ είχαν εξαντληθεί τα κονδύλια του προγράμματος.

Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 7ο Στρατηγικό Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα: «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική» επεσήμανε πως θα πάρουν δάνεια όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Δεν θα μείνει καμία επιχείρηση από όσες έκαναν αίτηση και εγκρίθηκαν που δεν θα πάρει τελικά χρήματα» δεσμεύτηκε.

Μέχρι σήμερα έχουν δανειοδοτηθεί μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ περίπου 13.500 επιχειρήσεις και με το επιπλέον δισεκατομμύριο ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά αρκετές χιλιάδες.

Όσον αφορά στο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν εγκρίνει και τα 2 δισ. ευρώ του εγγυοδοτικού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ είναι περίπου στα 500 εκατ. ευρώ η έγκριση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Σήμερα, δώσαμε εντολή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και ξεκινάει άμεσα η μεταφορά του δεύτερου δισεκατομμυρίου, ώστε να ξεκινήσει το επόμενο
20ήμερο – νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε υπολογίσει - και η δεύτερη φάση του εγγυοδοτικού προγράμματος με δάνεια συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
Αρχικά, το υπολογίζαμε για το Σεπτέμβριο, στόχος τώρα είναι να ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Σκοπός μας είναι στη δεύτερη φάση να αυξήσουμε το ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα 2 στα 3 δισ. ευρώ, μειώνοντάς το ισόποσα για τις μεγάλες, έτσι ώστε να πάρουν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια εγγυημένα από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Αυτό συνεπάγεται αρκετές
χιλιάδες δάνεια σε αρκετές χιλιάδες επιπλέον επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν φυσικά να χρηματοδοτηθούν», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider