Κομισιόν: Στο 2,4% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Στο 2,4% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2020
Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2020. Ποιοι θα είναι οι οδηγοί της ανάπτυξης. Μήνυμα να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Ανάπτυξη 2,4% προβλέπει για την ελληνική οικονομία το 2020 η Κομισιόν, παρουσιάζοντας την έκθεσή της για τις χειμερινές προβλέψεις της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα προβλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2020 και 2% το 2021. Πρόκειται για ανοδικά αναθεωρημένη πρόβλεψη για το 2020, αφού η Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις τοποθετούσε στο 2,3% την ανάπτυξη για την Ελλάδα εφέτος.

«Η ανάπτυξη της Ελλάδας θα συνεχίσει να ‘τρέχει’ με ρυθμό 2% ή και περισσότερο, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει πιστή στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Κομισιόν.

komision-provlepsis-anaptyxi-carta

Οι «οδηγοί» της ανάπτυξης

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, με το επιχειρηματικό κλίμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να έχουν επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα στα τέλη του 2019 και το διαθέσιμο εισόδημα να εμφανίζει αυξητικές τάσεις, επενδύσεις και κατανάλωση αναμένεται να είναι οι βασικοί οδηγοί της ανάπτυξης το 2020 και το 2021.

Η ενίσχυση των εξαγωγών αναμένεται θετική, ωστόσο δεν αποκλείεται να «περιοριστεί» λόγω της μετριοπαθούς ανάπτυξης στις αγορές.

Η απασχόληση αναμένεται να συνεχίσει να διευρύνεται τα επόμενα χρόνια, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί τόσο το 2020, όσο και το 2021, στο 0,7% και στο 0,9%, αντίστοιχα, από 0,5% το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider