Υποχωρεί η απόδοση του πενταετούς ομολόγου - Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρεί η απόδοση του πενταετούς ομολόγου - Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον
Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,444%, σημειώνοντας πτώση 11,72% σε σχέση με χθες.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει σήμερα η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου, εν μέσω αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος και πληροφοριών πως στις αρχές της επομένης εβδομάδος ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα επιχειρήσει έξοδο στις αγορές, την πρώτη για το 2020.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,444%, σημειώνοντας πτώση 11,72% σε σχέση με χθες. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,313%, σημειώνοντας πτώση 2,92% σε σχέση με χθες. Η δε απόδοση του ελληνικού 15ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,74%, σημειώνοντας πτώση 1,30% σε σχέση με χθες.

Νέα έκδοση 15ετούς ομολόγου

Να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προετοιμάζει μία νέα έκδοση 15ετούς ομολόγου, για την άντληση 2-2,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι το κόστος δανεισμού να κινηθεί μεταξύ 1,85%- 1,95%.

Πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος αυτή να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδα, οπότε θα δοθεί η εντολή στους αναδόχους να προχωρήσουν τις διαδικασίες έκδοσης, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider