Σημαντική υποχώρηση καταγράφει σήμερα η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου, εν μέσω αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος και πληροφοριών πως στις αρχές της επομένης εβδομάδος ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα επιχειρήσει έξοδο στις αγορές, την πρώτη για το 2020.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,444%, σημειώνοντας πτώση 11,72% σε σχέση με χθες. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,313%, σημειώνοντας πτώση 2,92% σε σχέση με χθες. Η δε απόδοση του ελληνικού 15ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,74%, σημειώνοντας πτώση 1,30% σε σχέση με χθες.

Νέα έκδοση 15ετούς ομολόγου

Να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προετοιμάζει μία νέα έκδοση 15ετούς ομολόγου, για την άντληση 2-2,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι το κόστος δανεισμού να κινηθεί μεταξύ 1,85%- 1,95%.

Πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος αυτή να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδα, οπότε θα δοθεί η εντολή στους αναδόχους να προχωρήσουν τις διαδικασίες έκδοσης, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.