ΔΝΤ: Στο 3,3% υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Στο 3,3% υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2020
Το ΔΝΤ προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Λιγότερο αισιόδοξο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζεται πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας πως οι προοπτικές παραμένουν αδύναμες, αλλά και πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για «αναστροφή της τάσης».

Το ΔΝΤ προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στην έκθεσή του για το παγκόσμιο outlook που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το Ταμείο τοποθετεί στο 2,9% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 και στο 3,3% το 2020. Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην αμέσως προηγούμενη πρόβλεψή του, τον Οκτώβριο, το ΔΝΤ τοποθετούσε στο 3% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2019 και στο 3,4% για το 2020.

«Αβέβαιη η ανάκαμψη»

«Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει αβέβαιη, καθώς συνεχίζει να εξαρτάται από την πορεία της ανάκαμψης των αναδυόμενων οικονομιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ανάπτυξη στον αναπτυγμένο κόσμο εμφανίζει ενδείξεις σταθεροποίησης», σχολιάζει η Gita Gopinath, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Ωστόσο, το Ταμείο παραδέχεται πως ορισμένοι από τους βασικότερους κινδύνους που απειλούσαν την παγκόσμια οικονομία τον περασμένο Οκτώβριο, πλέον εμφανίζουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης.

«Ορισμένοι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει. Η συμφωνία πρώτης φάσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κινείται σε θετικό έδαφος. Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει εξαλειφθεί», σχολιάζει η ίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider