Eurogroup: «Πράσινο φως» στην εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurogroup: «Πράσινο φως» στην εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ
Η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ αναμένεται τον Ιανουάριο και αφού πρώτα λάβει την έγκριση από έξι κοινοβούλια της ευρωζώνης.

Την εκταμίευση των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα προς την Ελλάδα ενέκρινε το Eurogroup, αναγνωρίζοντας έτσι το θετικό κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ αναμένεται τον Ιανουάριο και αφού πρώτα λάβει την έγκριση από έξι κοινοβούλια της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό.

Ωστόσο, τα χρήματα αυτά, όπως και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον περασμένο Μάιο, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους.

Θετικές αναφορές στην Ελλάδα έκαναν προσερχόμενοι στο Eurogroup ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Από την πλευρά του ο Ντομπρόφσκις τόνισε πως το Eurogroup θα εξετάσει την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία.

«Συνολικά βλέπουμε θετικές εξελίξεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών στόχων και στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το momentum των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα», είπε.

Ο Σεντένο ανέφερε πως η έκθεση της Κομισιόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι αρκετά θετική και πως αυτό «είναι ακόμη ένα καλό νέο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider