Χαρδούβελης: Η μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων ετών ήταν η απόσυρση των τραπεζών από τα Βαλκάνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδούβελης: Η μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων ετών ήταν η απόσυρση των τραπεζών από τα Βαλκάνια
«Δίνονται δάνεια αλλά για πολύ μεγάλα έργα. Δεν έχουν πάρει μπρος τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Η μεγαλύτερη ήττα των τελευταίων ετών ήταν η απόσυρση των τραπεζών από τα Βαλκάνια, δήλωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019 ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη επιτάχυνσης των απαραίτητων διαδικασιών για τη χορήγηση δανείων και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς όπως εξήγησε «δίνονται δάνεια αλλά για πολύ μεγάλα έργα. Δεν έχουν πάρει μπρος τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Χαρδούβελης τάχθηκε, επίσης, υπέρ μιας απότομης αλλαγής στους ρυθμούς ανάπτυξης, ενός «jump start», όπως το χαρακτήρισε, αλλά και στην ανάγκη μείωσης της υπερφορολόγησης και μιας ποιοτικής ανταγωνιστικότητας.

«Με ρυθμούς επενδύσεων 15-20% του ΑΕΠ το χρόνο θα αποφύγουμε τη διεθνή επιβράδυνση», εκτίμησε ο κ. Χαρδούβελης, προειδοποιώντας ωστόσο πως η ελληνική οικονομία «πολύ δύσκολα θα πιάσει ανάπτυξη 4% χωρίς τις τράπεζες».

Σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις των τραπεζών, ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως «οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν περίπου το ένα τρίτο από όσο στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider