Διατηρούνται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατηρούνται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα
Οι ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από έκθεση της UBS στην οποία συνιστούσε στους επενδυτές να πωλήσουν ομόλογα που έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στην ελληνική αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να παραμένει οριακά κάτω από το 1,4% και συγκεκριμένα στο 1,38%.

Στο 0,507% έχει αυξηθεί η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 39 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5ετές ομόλογο με 11 εκατ. ευρώ.

Οι ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από έκθεση της UBS στην οποία συνιστούσε στους επενδυτές να πωλήσουν ομόλογα που έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, με την αιτιολογία ότι μετά το 2021 το μεγάλο ταμειακό απόθεμα ασφαλείας της Ελλάδος (cash buffer) δεν θα υφίστανται.

Ακολούθησε η γαλλική Societe Generale, η οποία χαρακτήρισε ακριβές τις αποτιμήσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων και συνέστησε στους επενδυτές να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους και να κρατήσουν στάση αναμονής πριν επανέλθουν εκ νέου στην ελληνική αγορά.

Στο μεταξύ, ανοδικά τερμάτισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εγχώρια αγορά να κατορθώνει, όχι μόνο να διαγράφει τις πρωινές απώλειες, αλλά και να «πιάνει» τις 870 μονάδες.

Σημαντική στήριξη στην αγορά παρείχε το άλμα της μετοχής της Coca Cola HBC, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, τα οποία έδειξαν αύξηση εσόδων και όγκων πωλήσεων. Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν, ωστόσο, στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 870,93 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,51% και καταγράφοντας θετικό πρόσημο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,225 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 18.687.994 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,15 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider