Σταϊκούρας από το 14o Roadshow: Επενδύστε σήμερα στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας από το 14o Roadshow: Επενδύστε σήμερα στην Ελλάδα
«Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. 

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας που παραβρέθηκε την Πέμπτη, ως κεντρικός ομιλητής, στο «14ο Annual Roadshow» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών στο Λονδίνο, σε συνεργασία με διεθνούς κύρους επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ελληνικής Κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησής της, παρέθεσε τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού της σχεδίου και κάλεσε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν σήμερα στην Ελλάδα.

«Αναμφίβολα η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο την τελευταία δεκαετία, επιστρέφοντας πλέον στην κανονικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, κερδίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, εφαρμόζει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, απομακρύνει εμπόδια, αντιμετωπίζει αδυναμίες και αβεβαιότητες. Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Roadshow

Ως προτεραιότητες έθεσε την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, την ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, την ολοκλήρωση ενός νέου, σταθερού φορολογικού πλαισίου με έντονη αναπτυξιακή διάσταση, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα αυξήσει την ποσότητα του εγχώριου προϊόντος, θα βελτιώσει τη σύνθεση και την ποιότητά του και θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider