Ράις: Το ΔΝΤ ζήτησε από τους πρώτους την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράις: Το ΔΝΤ ζήτησε από τους πρώτους την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
«Το ΔΝΤ ήταν στην εμπροσθοφυλακή εκείνων που ζητούσαν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που τελικά συνέβη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

«Δεν θέλω να αντιδικήσω για την ιστορία της ελληνική κρίσης». Με τη φράση αυτή ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρυ Ράις, απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε για την καθυστερημένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα λάθη πολιτικής του Ταμείου στην ελληνική περίπτωση.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ταμείου ο Ράις δέχθηκε ερώτηση για το ζήτημα της καθυστερημένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν αυτή είχε γίνει κατά το πρώτο πρόγραμμα του ΔΝΤ το 2010.

«Το ΔΝΤ ήταν στην εμπροσθοφυλακή εκείνων που ζητούσαν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που τελικά συνέβη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αντιδικήσει για την ιστορία της ελληνική κρίσης, για την οποία έχει υπάρξει ένα πλήθος εγγράφων και αναλύσεων εκ μέρος του Ταμείου.

Ο Ράις αναφερόμενος στο παρόν είπε πως το Ταμείο εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα μέσω της μεταπρογραμματικής εποπτείας. «Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων και τις θυσίες των Ελλήνων», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν αποδέχεται την κριτική πως το ΔΝΤ προσπάθησε να κρύψει τα λάθη του στην Ελλάδα μέσω της επικοινωνίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ήταν κάθετα αντίθετος. «Δεν συμφωνώ με αυτό», απάντησε και υπογράμμισε πως τα τελευταία δέκα χρόνια το ΔΝΤ επικοινώνησε όλες τις πτυχές των προγραμμάτων του με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider