Αυστρία: Αύξηση του φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Αύξηση του φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Ύστερα από τις πρόσφατες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι πολίτες στην Αυστρία, στην πλειονότητά τους και σε ποσοστό 56%, εκφράζουν φόβους ότι η χώρα τους μπορεί να γίνει μελλοντικά στόχος ενός τρομοκρατικού κτυπήματος.

Όπως διαπιστώνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στις τρεις προηγούμενες ημέρες για λογαριασμό της αυστριακής εφημερίδας «Έστεραϊχ» και της οποίας τα ευρήματα δημοσιεύονται σήμερα, σε ποσοστό 56% οι ερωτηθέντες πιστεύουν πως η Αυστρία μπορεί να γίνει στόχος κτυπήματος τρομοκρατών, σε ποσοστό 30% εξακολουθούν να αισθάνονται ασφαλείς, ενώ σε ποσοστό 14% δεν εκφέρουνι γνώμη.

Παρά τους φόβους αυτούς, στην πλειονότητα τους οι ερωτηθέντες και σε ποσοστό 43%, εμφανίζονται στην ίδια δημοσκόπηση να μην προτίθενται να αλλάξουν τα σχέδιά τους για τις φετινές διακοπές τους στο εξωτερικό, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σε ποσοστό 28% οι ερωτηθέντες απαντούν στο σχετικό ερώτημα ότι θα αλλάξουν τα σχέδιά τους για διακοπές, ενώ σε ποσοστό 23% δηλώνουν ότι δεν θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και σύμβουλος σε θέματα πολιτικής ασφάλειας του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, Νικόλας Στόκχαμερ, είχε εκτιμήσει ως αρκετά πιθανό τον κίνδυνο μίας τρομοκρατικής επίθεσης και στην Αυστρία, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως, σε σύγκριση με την απειλή τρομοκρατικού κτυπήματος σε επί μέρους χώρες, η Αυστρία βρίσκεται πάντως σε μία μέση κατάσταση και αυτό είναι αιτία ελπίδας πως «δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα κάτι».

Σύμφωνα με τον Νικόλας Στόκχαμερ, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμάζεται για έναν τουλάχιστον εικοσαετή «μακρόσυρτο, βίαιο αγώνα» εναντίον της τρομοκρατίας και προς τούτο η πρόληψη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο.

Κατά την άποψή του, έως τώρα έχουν γίνει «πολύ λίγα» για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και ως εκ τούτου αυτή θα πρέπει τώρα να ενισχυθεί, ενώ αδυναμίες υπάρχουν και στην καταδίωξη των δραστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider