Βρετανία: Μείωση φόρων για τις πετρελαϊκές της Βόρειας Θάλασσας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Μείωση φόρων για τις πετρελαϊκές της Βόρειας Θάλασσας

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τους φόρους για τις εταιρίες ενέργειας που αντλούν πετρέλαιο από τη Βόρεια Θάλασσα, προκειμένου να στηρίξει έναν κλάδο που υφίσταται πλήγμα από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

«Σήμερα μειώνω στο ήμισυ το Συμπληρωματικό Τέλος για το πετρέλαιο και το αέριο από το 20% στο 10%. Και ουσιαστικά καταργώ επίσης το Φόρο Εσόδων Πετρελαίου», δήλωσε ο Osborne στην ετήσια ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων, οι μετοχές πετρελαϊκών εταιριών, με πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των BP, Shell και Cairn Energy, κινήθηκαν ανοδικά.

Ταυτόχρονα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne, χρησιμοποίησε σήμερα την ετήσια ομιλία του για τον προϋπολογισμό για να απευθύνει μια έκκληση στη χώρα να μην ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο όλη τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει οι Βρετανοί για να καταστήσουν και πάλι ισχυρή τη χώρα μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο.

Ως επιχείρημα, ο Osborne επικαλέστηκε και την ανεξάρτητη υπηρεσία δημοσιονομικής ευθύνης OBR, που συντάσσει τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η OBR θεωρεί ότι «μια ψήφος υπέρ της αποχώρησης στο επικείμενο δημοψήφισμα θα μπορούσε να επιφέρει μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας αναφορικά με τους ακριβείς όρους της μελλοντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ». «Αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη δραστηριότητα μέσω των επιχειρήσεων και την καταναλωτική εμπιστοσύνη και ίσως προκαλέσει μεγαλύτερη αστάθεια στις χρηματοοικονομικές και όχι μόνο αγορές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider