Θρίλερ με τους ρώσους πιλότους - Είναι ζωντανοί εκτιμά η Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίλερ με τους ρώσους πιλότους - Είναι ζωντανοί εκτιμά η Τουρκία

Ζωντανοί είναι οι δύο ρώσοι πιλότοι που πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το μαχητικό αεροσκάφος πριν καταπέσει σε συριακό έδαφος, υποστηρίζει η Τουρκία, η οποία διαμηνύει ότι έχει διενεργήσει διαδικασίες για την απελευθέρωσή τους.

«Οι μονάδες μας, οι οποίες πληροφορήθηκαν ότι οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί, προσπαθούν να τους απελευθερώσουν με ασφάλεια από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης», αναφέρει στο Reuters αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδιδε, επικαλούμενο τοπικές πηγές, ότι ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 ήταν νεκρός, ενώ ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Bashar al-Assad στη βόρεια Συρία.

Μετά την ανακοίνωση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους, το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πλάνα που έδειχναν τους δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Η τουρκική κυβέρνηση έσπευσε να προβεί στη δήλωση περί επιχείρησης απελευθέρωσης των δύο πιλότων λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι θεωρεί «μη φιλική ενέργεια» την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της από την Τουρκία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και στρατιωτικών αντίποινων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider