ΗΠΑ: Ανήσυχη η Γέλεν για τις επιπτώσεις της κρίσης στους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ανήσυχη η Γέλεν για τις επιπτώσεις της κρίσης στους επενδυτές
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστική για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Τον προβληματισμό της για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών προς την οικονομία των ΗΠΑ εξέφρασε τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ σημείωσε είναι ανήσυχη για «διαρκή» απομάκρυνση των επενδυτών λόγω φόβων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε πως αναμένει ότι η αγορά εργασίας της χώρας θα επανέλθει στα προ-κορονοϊού επίπεδα μέχρι το τέλος του 2022.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως αν τελικά ο πληθωρισμός αποδειχθεί πρόβλημα, οι φορείς άσκησης πολιτικής έχουν τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν.

Αναφερόμενη στο πως η έγκριση του πακέτου των 1,9 τρισ. δολαρίων από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα επηρεάσει την αγορά, η κ. Γέλεν είπε ότι «είναι μη πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στο προβληματισμό και υψηλότερα επιτόκια στα κρατικά ομόλογα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider