Γαλλία: Καταδίκη του Σαρκοζί για διαφθορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Καταδίκη του Σαρκοζί για διαφθορά
Πρόκειται για το δεύτερο πρόεδρο στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας που κρίνεται ένοχος για κατηγορίες διαφθοράς.

Την ενοχή του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, για υπόθεση διαφθοράς αποφάσισε δικαστήριο στο Παρίσι, καθιστώντας τον Σαρκοζί τον δεύτερο πρόεδρο στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας που καταδικάζεται για υπόθεση διαφθοράς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο πρώην ηγέτης της Γαλλίας καταδικάστηκε για για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Ο Σαρκοζί φέρεται να προσπάθησε να χρηματίσει τον δικαστικό με αντάλλαγμα πληροφορίες για την υπόθεση Μπεντεκούρ, το 2007, για την οποία ο Σαρκοζί κατηγορείται για αποδοχή υπέρογκων ποσών από την διάδοχο του ομίλου της L' Oreal για την προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Σαρκοζί καταδικάζεται σε 3 έτη φυλάκισης, τα 2 με αναστολή, το 1 φυλάκιση. Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, ανακοίνωσε η δικηγόρος του, Ζακλίν Λαφόντ. Μετά την ανακοίνωση αυτής της «εξαιρετικά σκληρής» και «παντελώς αβάσιμης και αδικαιολόγητης» απόφασης, ο Σαρκοζί «είναι ήρεμος αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει» για να αποδείξει την αθωότητά του, είπε η δικηγόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Ο 66χρονος Σαρκοζί μπορεί να υποβάλει αίτημα για να εκτίσει την ποινή του με ηλεκτρονικό βραχιόλι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ο Σαρκόζι είναι ο δεύτερος πρόεδρος στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που καταδικάζεται για υπόθεση διαφθοράς, καθώς είχε προηγηθεί ο Ζακ Σιράκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider