Πώς ένα κιβώτιο με μανταρίνια πουλήθηκε έναντι 9.600 δολαρίων στην Ιαπωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ένα κιβώτιο με μανταρίνια πουλήθηκε έναντι 9.600 δολαρίων στην Ιαπωνία
Πρόκειται για ένα κιβώτιο 20 κιλών που περιέχει - μόλις - 100 μανταρίνια, το οποίο δημοπρατήθηκε στη διάσημη κεντρική αγορά της Ιαπωνίας «Ota Market».

Έναντι του εντυπωσιακού ποσού του ενός εκατομμύριου γεν -ή 9.600 δολαρίων- πουλήθηκε ένα κιβώτιο με μανταρίνια στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα κιβώτιο 20 κιλών που περιέχει - μόλις - 100 μανταρίνια, το οποίο δημοπρατήθηκε στη διάσημη κεντρική αγορά της Ιαπωνίας «Ota Market», στην πρώτη δημοπρασία της χρονιάς για τα «satsuma mandarin oranges». Πρόκειται για ένα δημοφιλές εσπεριδοειδές της Ehime prefecture, το οποίο παράγεται στο νησί Σικόκου στη νότια Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το CNN, η υψηλή τιμή που «έπιασε» το κιβώτιο με τα μανταρίνια θεωρείται ένα καλό ξεκίνημα για την έναρξη της σεζόν των εσπεριδοειδών, καθώς η τυπική τιμή για τέτοιου είδους «πολυτελή» φρούτα κυμαίνεται στα 75 δολάρια ανά 10 κιλά.

Και μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ένα κιβώτιο με φρούτα φτάνει να πωλείται σε τόσο υψηλά επίπεδα στην Ιαπωνία, όμως ειδικά φέτος, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider