Το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία εξετάζει σοβαρά ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Times, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι πιθανό, καθώς τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19.

Πότε θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη 4η Νοεμβρίου και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο, Δευτέρα για, να αναγγείλει τα νέα μέτρα. Όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.