Κορυφώνεται η κόντρα Ερντογάν - Μακρόν με αφορμή το σκίτσο του Charlie Hebdo

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφώνεται η κόντρα Ερντογάν - Μακρόν με αφορμή το σκίτσο του Charlie Hebdo
Ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Εμμανουέλ Μακρόν.

"Ανήθικο περιοδικό που δεν στοχεύει τον ίδιο, αλλά τον προφήτη Μωάμεθ" χαρακτήρισε την Τετάρτη ο Ταγίπ Ερντογάν το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo. Το περιοδικό στο εξώφυλλό του παρουσιάζει τον Τούρκο πρόεδρο με τα εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας και να κοιτάζει τα γυμνά οπίσθιά της.

"Άκουσα ότι το ανήθικο γαλλικό περιοδικό με στοχεύει. Δεν είδα το σκίτσο, δεν θα το κοιτάξω καν. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον άτιμο που στοχεύει τον προφήτη μου. Είναι τιμή μας να απαντήσουμε στις επιθέσεις εναντίον του προφήτη μας" τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας την Τετάρτη στην ΚΟ του κόμματός του.

Ο τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Εμανουέλ Μακρόν. "Η Ευρώπη γενικότερα δεν αξίζει τις κακές, προκλητικές, γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και εκείνων με την ίδια νοοτροπία" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Γαλλίας

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ήταν “γεμάτες μίσος,” δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία “αηδιαστική προσπάθεια.”

Η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι ενός καθηγητή, που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου.

Οι μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider