Συνάντηση Μπορέλ - Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μπορέλ - Τσαβούσογλου: Στο επίκεντρο τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου
Η συνάντηση ήταν συνέχεια των επαφών που είχαν τους τελευταίους μήνες με πιο πρόσφατη την τηλεφωνική επικοινωνία τους στις 23 Ιουλίου.

Με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ την Πέμπτη.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια των επαφών που είχαν τους τελευταίους μήνες με πιο πρόσφατη την τηλεφωνική επικοινωνία τους στις 23 Ιουλίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για βασικά περιφερειακά ζητήματα, ιδίως για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, στο δελτίο τύπου της ΕΥΕΔ αναφέρεται ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ επιθυμούν να ενισχύσουν τις αμοιβαίες σχέσεις, αντιστρέφοντας την τρέχουσα αρνητική κατάσταση.

Οι συνομιλίες στη Βαλέτα πραγματοποιήθηκαν πριν από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στις 27-28 Αυγούστου στο Βερολίνο, όπου οι σχέσεις με την Τουρκία θα συζητηθούν ξανά, ως συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: «Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider