Πρόσβαση σε οικονομική ρευστότητα έκτακτης ανάγκης θα έχουν από σήμερα επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια, καφετέριες και ανθοπωλεία στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σήμερα ενεργοποιείται το πρόγραμμα δανειοδότησης των μικρών επιχειρήσεων με την υποστήριξη της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιβιώσουν από τις οικονομικές συνέπειες της απαγόρευσης εξόδου.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος ήταν προηγουμένως 100% αντίθετος στην κρατική υποστήριξη των επιχειρήσεων, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα αυτό από τις 27 Απριλίου υποκύπτοντας στις πιέσεις που δέχονταν για να κάνει περισσότερα για τις μικρότερες επιχειρήσεις, αφού ένα προηγούμενο πρόγραμμα είχε ενεργοποιηθεί αργοπορημένα.

Αρχίζουν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times, η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα αρχίσει να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς εντός της εβδομάδας, ενθαρρύνοντας την επανέναρξη της δραστηριότητας στον τομέα των κατασκευών, επιτρέποντας στους πολίτες να βγαίνουν έξω, αλλά προτρέποντας τους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στόχος του Τζόνσον είναι να καταρτιστεί σχέδιο για την άρση του lockdown και την επανέναρξη της δραστηριότητας στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χωρίς να προκληθεί δεύτερο κύμα ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας.