Στροφή στα «fake hamburger» κάνουν οι καταναλωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στροφή στα «fake hamburger» κάνουν οι καταναλωτές
Η αγάπη μας για τα χάμπουργκερ έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Για πολλούς, ο συνδυασμός ενός λαχταριστού χάμπουργκερ με ζουμερό μπιφτέκι, πατάτες και σαλάτα αποτελεί το τέλειο πιάτο καθώς συνδυάζει απλότητα, γεύση και οικειότητα. Φυσικά, μπορεί να είναι και πιο γκουρμέ, όπως για παράδειγμα αν χρησιμοποιηθεί λάδι τρούφας ή άλλα πιο ακριβά υλικά.

Η αγάπη μας για τα χάμπουργκερ έχει ωστόσο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Και αυτό είναι αναμενόμενο καθώς το βόειο κρέας είναι ένα από τα βασικά συστατικά σε ένα μπιφτέκι και προέρχεται από την εκτροφή βοοειδών.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει αναφέρει ότι οι εκπομπές από το παγκόσμιο ζωικό κεφάλαιο ανέρχονται σε περίπου 7,1 γιγατόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι ορισμένοι καταναλωτές προσπαθούν τώρα να απομακρυνθούν από το κρέας, επιλέγοντας εναλλακτικές τροφές που είναι φυτικής παραγωγής.

Προς αυτή την κατεύθυνση μεγάλες αλυσίδες του κλάδου κάνουν αλλαγές. Τα Burger King, για παράδειγμα, προσφέρουν στους πελάτες ένα «Impossible Whopper» που γίνεται χρησιμοποιώντας ένα φυτικό υποκατάστατο κρέατος από το Impossible Foods. Τα KFC χρησιμοποιούν φυτικό υποκατάστατο κοτόπουλου από το Beyond Meat.

Αλλάζουν οι συνήθειες

Ενώ τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος έχουν γίνει μια ενδιαφέρουσα επιλογή λόγω τάσης, η λύση αυτή εξακολουθεί να είναι και πρόσφορη για την καταπολέμηση των αιτιών καταστροφής του περιβάλλοντος.

«Μπορούμε να κάνουμε βιοψία σε ένα ζώο ... να πάρουμε λίγα κύτταρα από ένα ζώο (και) να γίνει εμπλουτισμός με θρεπτικά συστατικά», δήλωσε ο Bruce Friedrich, διευθύνων σύμβουλος του στο CNBC. Είναι διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού IPES-Food, ο οποίος επικεντρώνεται σε φυτικές εναλλακτικές λύσεις για τα ζωικά προϊόντα και το λεγόμενο "καθαρό κρέας".

«Αυτά τα κύτταρα θα πολλαπλασιαστούν και θα αναπτυχθούν, θα καταλήξουμε ακριβώς στο ίδιο κρέας αλλά θα παράγονται με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider