Ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού με 362 θύματα και 17.200 κρούσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού με 362 θύματα και 17.200 κρούσματα
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως είναι 17.205.

Ραγδαία εξελίσσεται η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 362.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε κατά 2.829 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, γεγονός που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων παγκοσμίως είναι 17.205.

Ο αριθμός των θανάτων είναι πλέον υψηλότερος από εκείνον της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ - SARS) την περίοδο 2002-2003 που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 349 ανθρώπους.

Κικίλιας: Δεν αποκλείεται να έρθει ο κοροναϊός στην Ελλάδα

Δεν απέκλεισε την εμφάνιση κρούσματος του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξήγησε δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο ιός δεν θα φτάσει στην Ελλάδα, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες με το νόμο των πιθανοτήτων ο κοροναϊού ενδέχεται να έρθει και στην χώρα μας.

Σε καραντίνα ο Έλληνας που επέστρεψε στην Ευρώπη από την Κίνα

Ένας Έλληνας υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των επιβατών με τους Ευρωπαίους πολίτες που επέστρεψαν με ειδική πτήση από την Κίνα. Η πτήση με κατεύθυνση τη Γαλλία μετέφερε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην ασιατική χώρα, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Η πτήση με τους 250 επιβάτες προσγειώθηκε ήδη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που ήταν στο αεροσκάφος δεν νοσεί από τον ιό, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε στρατιωτική σχολή στη Μασσαλία, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider