«Ψάχνουν» 500.000 στερλίνες για να χτυπήσει το Big Ben στο Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψάχνουν» 500.000 στερλίνες για να χτυπήσει το Big Ben στο Brexit
H βρετανική κυβέρνηση ξεκινά μία καμπάνιας με στόχο να ξανασημάνει η καμπάνα του Big Ben στις 31 Ιανουαρίου, την ημέρα του Brexit.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» το Big Ben την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον δεν αποκλείει το σενάριο αυτό και εξετάζει τον τρόπου με τον οποίο θα συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 στερλινών που απαιτείται.

Καμπάνια για να ξαναχτυπήσει η καμπάνα του Big Ben

Όπως αναφέρεται, η βρετανική κυβέρνηση ξεκινά μία καμπάνιας με στόχο να ξανασημάνει η καμπάνα του ιστορικού συμβόλου της Βρετανίας στις 31 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι θα κοστίσει 500.000 βρετανικές λίρες για να σημάνει το Big Ben στις 31 Ιανουαρίου, τη στιγμή όπου επίσημα θα λάβει χώρα το Brexit, αλλά ότι εξετάζεται εάν ο κόσμος μπορεί να προσφέρει χρήματα για να καλυφθεί το κόστος αυτό

Η καμπάνα των 13,7 τόνων μένει κατά βάση σιωπηλή από το 2017, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στον Πύργο Ελίζαμπεθ όπου βρίσκεται, ενώ έχει σημάνει σε σημαντικές μόνο περιπτώσεις όπως οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider