Τραμπ: Κατέθεσε μήνυση για να μη δημοσιεύσει τα φορολογικά του στοιχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ: Κατέθεσε μήνυση για να μη δημοσιεύσει τα φορολογικά του στοιχεία
Το κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε ο πρόεδρος Τραμπ αρχίζει με το επιχείρημα ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να γίνει το υποκείμενο άσκησης μιας ποινικής δίωξης.

Μήνυση ενάντια σε όσους ζητούσαν την κατάθεση των φορολογικών του στοιχείων στη Βουλή κατέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ... και καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να καθυστερήσει την παράδοση τους.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά από την κατάθεση της μήνυσης, ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς Τζούνιορ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της κλήσης για την παράδοση των στοιχείων, σύμφωνα με το POLITICO.

Η αναστολή αυτή θα έχει ισχύ μέχρι την πραγματοποίηση μιας δικαστικής ακρόασης την επόμενη εβδομάδα.

Το κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε ο πρόεδρος Τραμπ αρχίζει με το επιχείρημα ότι «θεωρητικά όλοι οι σχολιαστές νομικών ζητημάτων συμφωνούν» πως ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να γίνει το υποκείμενο άσκησης μιας ποινικής δίωξης, ενώ ασκεί τα προεδρικά καθήκοντά του.

«Καθώς ένας εισαγγελέας μιας κομητείας στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας να κάνει κάτι τέτοιο», υποστήριξαν οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ, σχετικά με την παράδοση φορολογικών αρχείων από την λογιστική εταιρία Mazars που έχει τα στοιχεία.

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ ζήτησαν επίσης από τον δικαστή να κηρύξει την κλήση του Βανς ως αντισυνταγματική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να βρεθεί αργότερα δικαστικά αντιμέτωπος με τον Βανς, όταν ο ίδιος δεν θα βρίσκεται πλέον στον Λευκό Οίκο.

Με την έκδοση της κλήσης, οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν επιζητούν πληροφορίες για τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου Τραμπ κατά την τελευταία οκταετία, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις μυστικές πληρωμές κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider