Διεθνής διάκριση για το ελληνικό «ΜΕΛΙσμα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεθνής διάκριση για το ελληνικό «ΜΕΛΙσμα»
Άλλη μια διεθνής διάκριση έρχεται να προστεθεί στη λίστα των διακεκριμένων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

Άλλη μια διεθνής διάκριση έρχεται να προστεθεί στη λίστα των διακεκριμένων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων. Το «δασόμελο Πάρνωνα» που παράγεται από το μελισσοκομικό εργαστήρι «ΜΕΛΙσμα» του Γιάννη Ρεκούμη στο Ναύπλιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας biolmiel της Ιταλίας.

Ακόμη, το μέλι απ’ την ορεινή Αργολίδα “έλατο με κουμαριά” κατέκτησε για άλλη μια φορά ένα ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής θα γίνει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στο Υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας, στη Ρώμη.

Από πολιτικός μηχανικός …. μελισσοκόμος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του κ. Ρεκούμη ο οποίος διηγείται την ιστορία του:

«Δεν συναντήθηκα με τις μέλισσες απ' την αρχή. Σπούδασα πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ και ασχολήθηκα για 17 χρόνια με την κατασκευή κτηρίων.
Ξεκίνησα το 2010 να ασχολούμαι με τη μέλισσα. Απ' το 2016 ως επαγγελματίας μελισσοκόμος. Διατηρώ το μελισσοκομείο μου στην περιοχή των Πυργιώτικων Ναυπλίου, σε μια περιοχή με αυτοφυή βλάστηση από αγκάθια, θυμάρι, θρούμπι, σμυρνιές, ασφόδελους, γκορτσιές και ευκάλυπτους.
Το μελισσοκομικό εργαστήρι το οποίο βρίσκεται στην Άρια Ναυπλίου διαθέτει και χώρο υποδοχής και γευσιγνωσίας καθώς και δυνατότητα γνωριμίας με την κοινωνία της μέλισσας στις κυψέλες της αυλής, ξενάγηση και σε αγγλόφωνα γκρουπ.
Τα μελίσσια μεταφέρονται στην ορεινή Αργολίδα αλλά και στους γειτονικούς νομούς, στην Εύβοια και στο Λεωνίδιο, στα πεύκα αλλά και στα θυμάρια.
Συνεχώς αναζητώ νέα μέρη και ανθοφορίες, ενώ ταυτόχρονα φροντίζω για την ανάπτυξη του μελισσοκομείου μου με σεβασμό στις μέλισσες και στις ανάγκες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την εκπαίδευση ενηλίκων στα τμήματα μελισσοκομίας των Δ.ΙΕΚ του Ναυπλίου και της Επιδαύρου και προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους μαθητές, ώστε να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να μάθουν πως να γίνουν μελισσοκόμοι».

Τα βραβεία

Το 2017 το μέλι ορεινής Αργολίδας ελατοκουμαριά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό biol miel που έγινε στην Ιταλία και αυτό είναι μόνο η αρχή.

To 2018 το μέλι έλατο (βανίλια)-θυμάρι με βαθμολογία 85/100 κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό βιολογικών μελιών.

Το 2019 το μέλι Εύβοιας από πεύκο και ρείκι καθώς και το μέλι ορεινού θυμαρότοπου Λεωνιδίου από έλατο και θυμάρι κατέκτησαν από 1 χρυσό αστέρι στον παγκόσμιο διαγωνισμό τροφίμων Great Taste.

«Συνεχίζω να συμμετέχω σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ποιότητας γιατί θέλω κι εγώ μαζί με όλους τους άλλους μελισσοκόμους που συμμετέχουν από την Ελλάδα να ανεβάσουμε το ελληνικό μέλι όσο το δυνατόν πιο ψηλά», σημειώνει ο κ. Ρεκούμης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider